3/10/11

Λάρισα-Βερολίνο και πάλι πίσω!

Πώς πέρασε ο μήνας στο Βερολίνο,ούτε που κατάλαβα.Χρειαζόμουν σίγουρα άλλον ένα μήνα, μπορεί και δύο, μπορεί και τρεις άμα το συνεχίσω θα φτάσω στο χρόνο σίγουρα.Από καιρό ήθελα να γράψω εκείνα που μου έκαναν εντύπωση και στα οποία έπρεπε να προσαρμοστώ έστω και αυτόν τον λίγο καιρό που ήμουν εκεί. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:
*Εμφιαλωμένο νερό! Και όταν λέω νερό δεν εννοώ αυτό με τις μπουρμπουλήθρες αλλά το άλλο το κανονικό με το οποίο ξεδιψάμε εμείς στην Μεσόγειο! Και επειδή εκεί το νερό κοστίζει και δεν κάνει 30 λεπτά στο σούπερ μάρκετ(ακόμη δηλαδή 30 λεπτά στην Ελλάδα, αύριο κανείς δεν ξέρει πόσο θα κάνει!!!)αλλά το ένα ευρουλάκι σου φεύγει χαλαρά για να ξεδιψάσεις, γι’ αυτό πρέπει να προνοείς και να έχεις μπουκαλάκι γεμισμένο με ωραιότατο νερό βρύσης από το σπίτι σου.
*Πετάτε τα χαρτιά στη τουαλέτα! Ναι σωστά το διαβάζεις! Δεν το έγραψα λάθος! Μην σε μπερδεύει με την δική μας ταμπελίτσα «Παρακαλώ μην ρίχνετε χαρτιά στην λεκάνη».Εκεί έχουν καλές αποχετεύσεις! Τα αντέχει! Αδύνατον να συνηθίσω στην ιδέα ότι έπρεπε να πετάω το χαρτί στην τουαλέτα όταν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα και έβλεπα παντού αυτό το Μηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!
*Κόκκινο φανάρι! Εκεί που πρέπει να σταματάς όταν είναι κόκκινο και να προχωράς όταν είναι πράσινο αλλιώς θα σε μαζέψει κανένα αυτοκίνητο. Ακριβώς αυτό! Σταματάς στο κόκκινο ακόμη και όταν ο δρόμος είναι άδειος. Μόνο εσύ και το φανάρι! Απλά κοιτάζεστε!!! Και μην διανοηθείς να περάσεις απέναντι γιατί πολύ απλά θα σου κάνουν παρατήρηση. Βεβαίως!! Τι παράδειγμα θα πάρουν τα παιδιά αν εσύ γράφεις τον Σταμάτη στα παλιά σου τα παπούτσια;
*Σκάλες! Πολλές σκάλες!!! Αυτά τα ασανσέρ τα αναζητάς σαν το νερό στην έρημο. Πουθενά! Βαστάτε ποδαράκια μου να ανεβώ μέχρι τον τέταρτο!
*Σκυλάκια παντού! Στο μετρό, στο λεωφορείο, στην καφετέρια παντού. Παντού σκυλάκια! Γάτα, αδέσποτη, μόνη στο δρόμο, ούτε κατά διάνοια! Δεν έχω και τη μεγαλύτερη άνεση με τα ζώα αλλά πάλι καλά ήταν εκπαιδευμένα. Βασικά πολύ εκπαιδευμένα. Ούτε γαβ δεν άκουσα! Ένα γαβ ρε παιδιά να καταλάβουμε αν είναι αληθινά!
*Εδώ δεν είναι pipi room! Αυτό που θεωρούν ότι μπορούν να κατουρήσουν όπου βρουν με τρελαίνει. Πηγαίνετε πίσω από ένα θάμνο, πίσω από ένα δέντρο, στο πάρκο (ευτυχώς έχετε πολλά!!!), κάτω από γέφυρες(και όχι πάνω σ’ αυτές!!) κάπου τέλος πάντων που να μην σας βλέπουν.
*Ανακύκλωση! Τα σκουπιδάκια δεν τα πετάμε όλα μαζί σε μια μεγάλη σακούλα αλλά τα χωρίζουμε. Πλαστικά, χαρτιά και λοιπά τρόφιμα!
*Ηρεμία, Τάξις και ασφάλεια! Τουλάχιστον έτσι το έζησα εγώ. Δεν σε ενοχλεί και δεν σε κοιτάει κανείς. Και με το βρακί να βγεις κανείς δεν θα σε σχολιάσει. Εμείς ψοφάμε για κουτσομπολιό και σχολιασμό επί παντός επιστητού! Να θέλω να σχολιάσω κάτι και να μην μπορώ!

1 σχόλιο:

  1. Ευρώπη παιδί μου σου λέω...σαν εδω εμάς που και το σκουπιδάκι δεν μπορεί να βρεί κάδι, αλλα βρίσκει πεζοδρόμιο ή δρόμο ή πράσινο!
    οπως είσαι φύγε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή